Kako odabrati idealnog stomatologa

Kako odabrati idealnog stomatologa?

Svi volimo da na nekoj osobi vidimo zdrave bele zube koji su jedan od najvećih ukrasa čovekovog osmeha. Zdravi zubi pokazatelj su dobre dentalne higijene, ali i dobrog zdravlja i normalnog funkcionisanja našeg organizma. Razvoj mnogih bolesti povezan je sa oralnim zdravljem, uključujući bolesti srca, osteoporoze i dijabetesa. Zato je važno, danas više nego ikada pre, da pronađete dobrog stomatologa koji će da brine o zaštiti Vaših zuba i celokupnog zdravlja. Pročitajte savete pomoću kojih ćete biti sigurni da birate najboljeg stomatologa.

 

Odakle početi?

Kada tražite dobrog stomatologa, prvo što treba da se zapitate je šta Vi želite od njega. Da li tražite osobu kod koje ćete da idete na redovne preglede ili već imate dentalne probleme koje morate da rešite? Ovo pitanje je ključno da biste za sebe i svoju porodicu pronašli pravu osobu. Tražite stomatologa koji već ima iskustva u rešavanju problema koje i sami imate. U svakom sluačaju, nemojte se ustračavati da samog stomatologa pitate za njegovo iskustvo.  Dobar doktor će rado da podeli informacije o tome koliko dugo radi i kada je završio školu. Kao jedna od prvih privatnih stomatološki ordinacija u Srbij i u 35-godišenjm radu, susretali smo se sa raznim dentalnim slučajevima – od implanta, oralne hirurgije, protetike, parodontologije – i uvek ćemo rado sa Vama podeliti šta je ono što Vas očekuje kod svakog postupka.

 

Istražujte

Najsigurniji način da dodjete do neke usluge sa kojom ćete biti zadovoljni je da pitate ljude za preporuku. Ako Vaši prijatelji i poznanici imaju savršeno beo osmeh, pitajte ih ko im pomaže da to tako bude. Isto tako, pratite da li Vaš željeni stomatolog ima kakve osvojene nagrade. Na primer, Stomatološka ordinacija dr. Popović 2018. godine je osvojila nagradu za Najbolju porodičnu stomatološku praksu u Beogradu, kao i trostruku nagradu globalnog pretraživača za medicinske usluge, WhatClinic.com, za izuzetne usluge po preporuci pacijenata. Mnogo je lakše odabrati stomatologa čijoj stručnosti i kvaliteti ljudi veruju i spremni su to da kažu naglas.

 

Posetite ordinaciju

Jedna od najbitnijih stvari kod svakog doktora i stomatologa je higijena. Prilikom prve posete stomatologu obratite pažnju na to da li je ordinacija čista i uredna i da li medicinski radnici nose rukavice tokom tretmana pacijenata. Dobar stomatolog će da zaposli medicinske radnike i osoblje koji su njegov odraz. Zato, ukoliko primetite nepristojno ili drsko osoblje, razmislite dvaput da li tu želite da ponovo dođete. Ako kojim slučajem treba da svoje dete dovedete kod zubara, promatrajte i njegovu reakciju. Kao porodična ordinacija, koju vode otac i sin, verujte nam kada kažemo da su deca jako bitna. Što se više stomatolog svidi Vašem detetu to je veća verovatnost da će tokom odrastanja brinuti o dentalnom zdravlju. U svim ovim situacijama verujte svom instiktu. Od momenta ulaska u ordinaciju do momenta odlaska, treba da se osećate ugodno i dobrodošlo i ne pristajte na drugačiji odnos od toga.

 

Razgovor o novcima

Prilikom odabira najboljeg stomatologa trebate da tražite onog koji će da napravi najmanje moguće posla u rešavanju problema. Tražite stomatologa, ne prodavca. Dobrom stomatologu prevencija je na prvom mestu kada je reč o zdravlju zuba, a ne razmišlja o gomilanju popravaka na svakom zubu kako bi zarada bila veća. Zbog toga volimo da u dogovoru sa Vama napravimo detaljan plan rada da tačno znate šta možete da očekujete, koliko će to da traje i koliko će to da košta. Kako bi se u narodu reklo, sa nama je “čist račun, duga ljubav”.

 

Komunikacija

Kada smo se već dotakli komunikacije, bitno je da napomenemo da prilikom odabira stomatologa tražite onoga sa kojim ćete imati zdravu i prijateljsku komunikaciju. To znači da će ta osoba aktivno saslušati sve Vaše brige i probleme i neće da požuruje sa tretmanom dokle god za to niste spremni. Dobar stomatolog će da se potrudi da upozna Vas, Vaše navike i prethodna iskustva jer to uveliko pomaže kvalitetu posla koji će da obavlja. Edukovanje pacijenata je takođe bitan aspekt. Svesni da niste završili dentalnu školu, pokušavamo da svakog našeg pacijenta edukujemo o njegovom oralnom zdravlju, navikama i potrebnim tretmanima kako biste imali pouzdanja da znamo šta radimo. I Vi se zbog toga oslanjate na našu stručnost!

 

Volimo da u ljudima uvek vidimo ono dobro, a isto vredi i za stomatologe i dentalne radnike. Znajući koliko je ispunjavajuće raditi sa pacijentima i gledati njihovo usvajanje zdravih dentalnih navika, teško je da zamislimo neki drugi način na koji se vodi ordinacija od ovoga što smo napisali. Nažalost, postoje razne vrste stomatologa i sada ćemo vam reći nekoliko detalja koje svakako treba da izbegavate:

  • uvek promotrite ordinaciju, ona treba da bude čista, sterilna i uredna
  • nijedan kvalitetan stomatolog sa samopouzdanjem neće imati problema ukoliko budete tražili drugo mišljenje. Ukoliko se tako nešto dogodi, to Vam je indikator da je vreme za nešto drugo.
  • odnos između doktora i pacijenta je kompleksan proces, ali nikada ne pristajte na neiskren odnos. Ako doktor ne da sve informacije o pacijentovom stanju, onda očekivanja pacijenta ne mogu biti realna, a samim tim ni ishod lečenja.

 

Svako ima drugačija očekivanja kada su u pitanju karakteristike stomatologa kojeg želimo za sebe. Bez obzira na razlike, dobro obavljen posao, iskren odnos i pristupačne cene su ono što se pacijentima sviđa kada je reč o našoj ordinaciji.  Ukoliko tražite novog stomatologa, dođite i proverite zašto smo na glasu kao jedna od najboljih ordinacija u Srbiji. Svakodnevno radimo da Vam obezbedimo čisto, prijatno i dobro informisano iskustvo jer Vaši zubi zaslužuju najbolju negu koju im možete pružiti.

Comments are closed.

Grčića Milenka 1, prizemlje, lokal br 2

11000 Beograd, Srbija

+381 (0) 60-11-11-000

Viber, WhatsApp

Radnim danima:

08:30-12:30h / 16:00-20:00h

Email

info@drpopovic.com