Važnost profesionalnog čišćenja zuba

Važnost profesionalnog čišćenja zuba

Važnost profesionalnog čišćenja zuba

Da li ste bili na profesionalnom čišćenju zuba ove godine? A da li znate da to nije samo način da vam osmeh ostane blistav, već da ovaj tretman ima veliki uticaj na opšte zdravlje organizma? Nezadovoljavajuća oralna higijena je povezivana sa izvesnim brojem ozbiljnih bolesti, kao što su gubitak koštanog tkiva, kardiovaskularna oboljenja, šlog, kanceri i druge bolesti.  Četkanje i upotreba konca kod kuće jesu esencijalni, ali da biste bili sigurni da su vam zubi temeljno čisti i zdravi, bar jednom godišnje (a kod nekih slučajeva i češće) neophodna je poseta stomatologu radi profesionalnog čišćenja zuba.

Najvažniji razlozi za ovu rutinsku proceduru su sledeći:

Profesionalnim čišćenjem se uklanja većina fleka koje potamnjuju i menjaju boju vaših zuba. Tako da ćete prvenstveno imati lepši osmeh i svetlije zube.

Čišćenje sprečava i bolesti desni, doprinosi u borbi sa parodentozom i drugim stanjima koja dovode do gubitka zuba.

Mnogo ljudi pati od raznih vrsta oralnog kancera i smrtni ishod nije retka pojava. Ali većina ovih kancera je izlečiva ako se primeti u ranom stadijumu a to se najčešće dešava pri rutinskom čišćenju zuba.

Jaka veza je ustanovljena između kardiovaskularnih bolesti i obolenja desni. Redovno čišćenje zuba kod stomatologa sprečava probleme sa desnima i samim tim umanjuje šansu za šlog ili srčani udar.

U toku čišćenja, lekar lako primeti probleme poput napuklih plombi ili pukotina na zubima, što je onda drastično lakše sanirati nego kada šteta postane veća.

Redovno čišćenje zuba daje vašem stomatologu i redovnu kliničku sliku, upoređivanjem stanja od prethodnih poseta, pa ako se vaše oralno zdravlje kreće u pravcu u kome nije poželjno, može se intervenisati odmah da bi se stanje poboljšalo.

I ukoliko vodite borbu sa lošim zadahom, profesionalno čišćenje zuba je još jedan korak ka pobedi nad ovim problemom.

Važno je da napomenemo i da je ova procedura sasvim bezbolna i da traje kratko, a kako ni ne košta puno. Zakažite vaše profesionalno čišćenje zuba već danas i putujte na godišnji odmor mirni i sa osmehom!

 

Share:

Comments are closed.

Bregalnička br. 6

11000 Beograd, Srbija

+381(0)11/24-22-459

+381(0)63-44-33-34

Radnim danima:

08:30-12:30h / 16:00-20:00h

Email

info@drpopovic.com