• Српски језик
  • English
  • Deutsch
  • Русский

Ortopedija vilica

Sanacija lošeg položaja zuba kao i lošeg zagrižaja kod dece, adolescenata i odraslih postiže se različitim pokretnim i fiksnim aparatima koji su dostupni u našoj ordinaciji. Uz pomoć najadekvatnijeg ortodontskog rešenja koje će naš tim stručnjaka preporučiti i primeniti, postiže se estetski zadovoljavajući osmeh i zdravi zubi.

Svrha ortopedije u stomatologiji jeste da ispravi položaj zuba da bi se poboljšala njihova fukncionalnost i izgled. Pored estetskih, ovim putem se rešavaju i brojni zdravstveni problemi vezani za propadanje zuba i bolesti desni. Ortopedska rešenja mogu da pomognu kada su zubi previše blizu ili imaju velike razmake, pri asimetričnim zubima i isturenim zubima kao i pri problemima sa neravnomernim zagrižajem.

Prvo se radi procena stanja pacijenta na osnovu rentgenskog snimka i pregleda, pa onda konsultacija sa pacijentom o tipu proteze koja je potrebna. Bilo da je proteza fiksna ili mobilna, ona funkcioniše po principu blagog pritiska na zube koji ih, sa vremenom, pomera u odgovarajući položaj. Procedure oko pregleda, uzimanja otiska i postavljanja proteze (ako je fiksni aparat u pitanju) nisu bolne, ali je neka doza neprijatnosti normalna u prvim danima, dok se pacijent ne navikne.

Ortopedija vilica Dr Popović

U ordinaciji Dr Popović, na raspolaganju su sledeća ortopedska rešenja:

© Copyright Stomatološka ordinacija Dr Popović, 1987 - 2022, All Rights Reserved