• Српски језик
  • English
  • Deutsch
  • Русский

Protetika

Bilo da je razlog funkcionalne ili estetske prirode, uz saradnju sa najmodernijim laboratorijama a koristeći najkvalitetnije materijale, u mogućnosti smo da vam povratimo osmeh na lice po najvišim svetskim standardima protetske rehabilitacije.

Da bi se sačuvala funkcionalnost i estetika oralne regije, svaki zub koji nedostaje iz bilo kog razloga, neophodno je zameniti adekvatnom protetskom nadoknadom. U suprotnom, mogu se desiti ozbiljne promene u mekim i čvrstim tkivima vilice, koje pre ili kasnije dovode do propadanja drugih zuba i raznih oboljenja. Pored funkcionalnosti, protetske nadoknade takođe pomažu da se i estetski aspekt zadovolji.
Nedostajući zubi mogu biti zamenjeni uz pomoć adekvatnih nadoknada koje uključuju krunice, mostove, proteze i zubne implante. Nadoknade mogu biti izrađene od keramike, metalkeramike, akrilata, kompozita itd. Takođe, u zavisnosti od slučaja i potreba, nadoknade mogu biti fiksne ili mobilne.

Mobilne nadoknade se mogu fiksirati za susedne zube, desni ili za implante a fiksne nadoknade se pozicioniraju uz pomoć specijalnih cementa ili šrafova u slučaju implanata.

Proces procene i izrade protetskih nadoknada podrazumeva izradu rentgenskog snimka, pregled kod specijalizovanog stomatologa i konsultacije gde se pacijentu predoče opcije i neophodni koraci. U zavisnosti od tipa nadoknade, one mogu biti završene i postavljene u roku od nekoliko dana pa sve do 6 meseci, koliko je u nekim slučajevima kod postavljanja implanata potrebno.

© Copyright Stomatološka ordinacija Dr Popović, 1987 - 2022, All Rights Reserved