• Српски језик
 • English
 • Deutsch
 • Русский

Implantologija

Šta su zubni implanti?

Zubni implanti ili implantati su cilindrični šrafovi koji se ugrađuju u kost vilice i koriste se kao zamena za prirodni koren zuba. Zajedno sa nadgradnjom i protetskom krunicom zuba čine jedinstvenu celinu za funkcionalnu i estetsku rehabilitaciju jednog ili više zuba koji nedostaju. Najčešće se izrađuju od titanijumskih legura ili od čistog titanijuma i moraju biti biokompatibilni, kako ne bi ugrožavali zdravlje pacijenta. Kod same ugradnje implanta cilj je ostvariti kontakt spoljašnje površine implantata i okolnog koštanog tkiva kako bi srasli zajedno (pojava se naziva „oseointegracija“) i tako osigurati trajnost zubne nadoknade.

Pre ugradnje implanta, proverava se zdravlje vaših zuba i desni, sva patološka stanja se saniraju i tek nakon lečenja desni i zuba pristupamo ugradnji. Nakon detaljne rendgen dijagnostike i precizne izrade plana upoznaćemo vas sa  planom terapije.

Implantologija Dr Popovic


Kako iskoristiti boravak u Srbiji?

Boravak u Srbiji može biti idealna kombinacija lepog i korisnog. Naša ordinacija je već godinama domaćin pacijentima  iz celog sveta, čineći boravak izuzetno prijatnim iskustvom, koje će Vam ostati u lepoj uspomeni.

Saradnju obično počinjemo, tumačenjem ortopan snimka koji treba da nam pošaljete elektronski.  Potom, procenjujemo stanje zuba i dajemo nekoliko predloga u skladu sa Vašim mogućnostima. U kratkom roku dobijate odgovor sa svim potrebnim informacijama o toku lečenja, trajanju i ceni. Ukoliko je potrebno, radimo dopune i korekcije ponude, u skladu sa Vašim željama.

Kada se odlučite za dolazak, zajedno razrađujemo plan u odnosu na vremenski period koji Vam odgovara i  potrebe samog tretmana. Takođe, naša ordinacija omogućava da pored zbrinjavanja stomatoloških problema, provedete ugodan odmor. To podrazumeva:

 • Pronalaženje najpovoljnijih letova za Beograd

 • Transfer od/do aerodroma do naše ordinacije

 • Lokalni telefonski broj koji Vam je na raspolaganju

 • Popuste na smeštaj

 • Sve potrebne turističke informacije

 • Prevodioca tokom celokupnog boravka

Naš tim na raspolaganju u svakom trenutku

Inspirišite se posetom našim istorijskim lokalitetima, osetite sve čari domaće kuhinje, uživajte u širokoj paleti šoping ponude. I naravno vratite se kući sa širokim osmehom!

Koje su prednosti implanata?

 • MANJI GUBITAK KOŠTANOG TKIVA - Implanti čuvaju kost oko sebe od propadanja. Implant čvrsto srasta sa viličnom kosti, čime se sprečava gubitak kosti i povlaćenje desni, koji se često javljaju kod zubnih mostova i ispod proteza.
 • POBOLJŠANA FUNKCIONALNOST - Nakon srastanja implanti funkcionišu kao vaši zubi. Za razliku od zubnih proteza, koje stvaraju neprijatan osećaj stranog tela u ustima, pacijent uopšte ne oseća razliku između prirodnog zuba i onog sa ugrađenim implantom. -
 • OČUVANJE PRIRODNIH ZUBA - zubi oko implanta ostaju netaknuti jer nema potrebe za brušenjem. Implanti služe kao nosači zubnih proteza, jer su one na taj način mnogo stabilnije i udobnije za nošenje. Implanti ni na koji način ne narušavaju kvalitet ostalih zuba, što se može desiti pri izradi zubnih mostova.
 • ESTETSKA - Protetski radovi na implantima spadaju u najestetskije zahvate u usnoj duplji što doprinosi porastu samopouzdanja kod pacijenta

Faze ugradnje implanta

 • Implant se hirurški ugrađuje u kost. Postupak je brzo gotov i bezbolan, budući da se izvodi pod lokalnom anestezijom. Nakon ugradnje sledi period oporavka tokom koga implant srasta s košću („oseointegracija“) što obično traje od 2 do 6 meseci.
 • Nakon perioda oporavka na implant se postavlja nadgradnja (suprastruktura) na koju ide protetska krunica ili neko drugo protetsko rešenje, u zavisnosti od plana terapije.

Ko može ugraditi zubne implante?

Svako kome nedostaju prirodni zubi, jedan, više ili čak svi  i kome je narušena prirodna mogućnost žvakanja, estetski izgled ili govor kandidat je za ugrađivanje dentalnih impIanta. Takođe impIanti mogu biti idealno rešenje i kod otežanog ili potpuno onemogućenog nošenja totalnih i parcijalnih proteza.

Važno je da imate dovoljno koštanog tkiva, da je kost zadovoljavajuće čvrstoće i da nemate zdravstvenih problema koji mogu ugroziti zarastanje (nekontrolisani dijabetes, hemoterapija nakon tumora i slično).


Proizvođači implanata koje koristimo
Zakažite pregled

Popunite formu u nastavku i mi ćemo Vas kontaktirati u najbržem roku

  © Copyright Stomatološka ordinacija Dr Popović, 1987 - 2022, All Rights Reserved