• Српски језик
  • English
  • Deutsch
  • Русский
Dr Nemanja Popovic u ordinaciji Dr Popovic, Beograd

Odlazak kod stomatologa u doba Covida-19

Okolnosti koje je sa sobom donela pandemija Korona virusa značajno je promenila sistem rada stomatloških ordinacija, i sve nas postavila u dosada nepoznatu i prilično neizvesnu situaciju. Niko ne može sa sigurnošću reći do kada će trajati restriktivne mere kojima je izložena većina svetske populacije, a koje su svakako neophodne da bi se usporilo širenje virusa. 

Mnogi od nas su obavljanje rutinskih pregleda stavili po strani, zbog novonastalih otežanih uslova. Međutim, ako nas je nečemu naučila ova situacija to je da treba da brinemo kako o svom tako i o zdravlju drugih ljudi. Kako bi sačuvali svoje dentalno zdravlje veoma je važno da svoje dentalne probleme rešavamo pravovremeno i bez odlaganja. 

Mere predostrožnosti u stomatološkim ordinacijama

Zbog izuzetnog poštovanja svih mera, mogućnost da se zarazite Korona virusom u stomatološkoj ordinaciji je svedena na minimum. U stomatološkim ordinacijama se i u normalnim uslovima izuzetni vodi računa o higijeni i to strogo o sterilizaciji, dezinfekciji, zaštitnoj opremi, a sada je obazrivost na još većem nivou. U skladu sa propisanim merama zaštite, dolazak u ordinaciju je svakako malo drugačiji i on podrazumeva obavezno nošenje maske do trenutka intervencije, pranje ruku, dezinfekciju i zakazivanje termina telefonom. 

Uz obostrano poštovanje propisanih mera od strane pacijenata i od strane osoblja ordinacije, rizik za zarazom gotovo da ne postoji. Upravo zato ne treba odlagati odlazak kod stomatologa, jer svaki dentalni problem je rešiv ako mu se na vreme posvetite. Ukoliko pustite da problem raste ili pak ukoliko trpite bol to može izazvati ozbiljne posledice na vaše dentalno zdravlje.

Zašto ne treba trpeti bol zuba?

Percepcija bola je relativno konstantna dok je reakcija na bol veoma individualna, različita od osobe do osobe. Bilo kako bilo, bol je simptom izvesnih dešavanja u organizmu i ne treba ga ignorisati! Najčešći uzrok zubobolje je loše oralno zdravlje i upala odnosno zapaljenje pulpe, kojoj prethodi krvarenje zuba i stvaranje karijesa.

Zubobolja potom može napraviti velike probleme grlu, usnoj duplji, sinusima, ali i organima unutar stomaka, srcu i plućima. Upravo zbog toga, zubobolju nikako ne smete smatrati nebitnim simptomom, već odmahreagovati i zakazati pregled kod izabranog stomatologa.



Zašto je ordinacija “dr Popović” siguran izbor

U želji da svoje pacijente konstantno ohrabrujemo da vode računa o svom dentalnom zdravlju, čak i u doba pandemije, u periodu izolacije pružali smo stručne savete i pomoć telefonskim putem. Želimo da naši pacijenti osete da nikada nisu sami i da je tim ordinacije “Dr Popović’ uvek tu da im pomogne. Kao jedna od prvih privatnih ordinacija u Srbiji, već preko 30 godina postojimo i brinemo o osmesima svih generacija. O svakom pacijentu brinemo posebno od trenutka prvog kontakta pa sve dok se ne vrate kući sa zadovoljnim osmehom. U rad unosimo emocije, negu i srdačnost što naši pacijenti prepoznaju i cene.

Upoznati smo sa činjenicom da mnogi ljudi imaju stečeni strah od stomatologa i kako bismo pacijentima uklonili predrasude i barijere cilj nam je da naše usluge budu: kvalitetne, brze i bezbolne. Upravo zato koristimo najnapredniju i najsavremeniju tehnologiju na tržištu kao što su laser za meka tkiva, CAD/CAM oprema, apex lokator, intraoralna kamera i mnoge druge. Navedena oprema je svakako jedna od bitnih stavki koja ordinaciju “Dr Popović” zaista izdvaja od konkurencije.

Zakažite besplatan pregled

Ordinacija “Dr Popović” Vas poziva da već danas zakažete svoj besplatan pregled i konsultacije, bez ikakve obaveze obavljanja daljih intervencija u našoj ordinaciji. Međusobna podrška i solidarnost su ono što smatramo najbitnijim u situaciji u kojoj se trenutno svi nalazimo. Vodite računa o svom dentalnom zdravlju i ne zaboravite da je uz pravog stomatologa svaki problem rešiv ukoliko mu se na veme posvetite!

+381/ (0) 60-11-11-000  Viber, WhatsApp

info@drpopovic.com

Share:

Comments are closed.

© Copyright Stomatološka ordinacija Dr Popović, 1987 - 2022, All Rights Reserved