• Српски језик
  • English
  • Deutsch
  • Русский

Nove dečije električne četkice i aparatići za pranje zuba

Nove dečije električne četkice i aparatići za pranje zuba. Koliko su zaista dobri, pitamo našeg doktora stomatologije Georgiev Ivana.

Dečiji aparatići za pranje zuba postaju sve popularniji među roditeljima koji žele da obezbede optimalnu oralnu higijenu svojoj deci, ali i koji žele da prate trendove i da pranje zubića deci približe na različite načine.

Novi aparatići za pranje zuba su dizajnirani da budu efikasniji od tradicionalnih četkica za zube, a u isto vreme lakši za korišćenje.

Mišeljenja stomatologa su podeljena, neki preporučuju upotrebu ovih aparatića kako bi se održala dobra oralna higijena i sprečio razvoj karijesa, dok su drugi ipak okrenuti tradicionalnim načinom pranja zubića klasičnim četkicama metodom „kiša pada, trava raste“

Prednosti novih decijih aparatića za pranje zuba

 

Jedna od najvećih prednosti novih decijih aparatića za pranje zuba je to što su lakši za korišćenje od tradicionalnih četkica za zube. Deca ih lako drže u ruci i mogu ih koristiti samostalno, što može olakšati proces pranja zuba i učiniti ga zabavnijim. Osim toga, mnogi modeli dolaze sa različitim vrstama glava četkica, kao što su mekane, srednje i tvrde, tako da roditelji mogu pronaći najbolji izbor za svoju decu.

Druga prednost novih dečijih aparatića za pranje zuba je to što su efikasniji od tradicionalnih četkica za zube. Aparatići za pranje zuba imaju brže vibracije od tradicionalnih četkica, što može pomoći u uklanjanju više naslaga i ostataka hrane sa zuba. Neki modeli dolaze sa različitim postavkama i funkcijama koje mogu pomoći u poboljšanju oralne higijene, uključujući senzore pritiska, tajmere i zvučne signale koji obaveštavaju decu kada treba da promene zonu pranja zuba.

Još jedna prednost novih dečijih aparatića za pranje zuba je to što podstiču decu na redovno pranje zuba. Deci može biti zabavno da koriste aparatić za pranje zuba, što može povećati njihovu motivaciju za redovnim pranjem zuba. Mnogi modeli dolaze sa različitim animiranim karakterima i bojama koje su privlačne deci i koje ih motivišu da brinu o svojim zubima.

Stomatološki aspekti korišćenja novih decijih aparatića za pranje zuba

Stomatolozi kažu – Bolje i neka higijena, nego nikakava, zato se donekle svi složimo i preporučimo upotrebu novih dečijih aparatića za pranje zuba kako bi se održala dobra oralna higijena i sprečio razvoj karijesa.

Funkcije koje poseduju eletrične čestkice i aparatići za pranje zuba mogu pomoći u održavanju redovnog pranja zuba i sprečavanju razvoja karijesa, posebno kod dece koja ne vole tradicionalne četkice za zube ili imaju poteškoća u održavanju dobre oralne higijene.

Kao i kod svakog proizvoda i kod ovog postoji i ona druga strana, tj. Mane.

Iako postoji mnogo prednosti novih dečijih aparatića za pranje zuba, postoje i neke mane koje treba uzeti u obzir. Jedna od njih je cena, jer novi aparatići za pranje zuba često koštaju više od tradicionalnih četkica za zube. Osim toga, neki modeli zahtevaju redovnu zamenu glava četkica, što može povećati troškove na duži period.

Druga mana je da neki modeli mogu biti preglasni i neprijatni za neku decu, što može uzrokovati otpor prema korišćenju aparatića za pranje zuba. Takođe, postoji rizik od povrede zuba ili desni ako se aparatić za pranje zuba ne koristi pravilno ili ako se koristi prečesto.

Za kraj možemo zaključiti da novi deciji aparatići za pranje zuba jesu efikasni u uklanjanju plaka i ostataka hrane sa zuba, olakšavaju proces pranja zuba deci i podstiču ih na redovno održavanje oralne higijene. Međutim, kao i kod bilo kog drugog proizvoda, postoje i mane koje treba uzeti u obzir pre kupovine. Roditelji treba da uzmu u obzir preporuke stomatologa i pažljivo izaberu najbolji model za svoje dete, kako bi osigurali optimalnu oralnu higijenu i sprečili razvoj karijesa.

Ukoliko imate dilemu i pitanje budite slobodni da nas kontaktirate. Naš stručni tim stomatologa vam je na raspolaganju. Možete nas kontaktirati putem telefona 060 1111 000, putem e-mail adrese info@drpopovic.com ili preko kontakt forme na našoj stranici. O cenama naših usluga možete se informisati OVDE

Share:

Comments are closed.

© Copyright Stomatološka ordinacija Dr Popović, 1987 - 2022, All Rights Reserved