Pet razloga zašto da stomatološke probleme rešite u Srbiji

 • Povoljnije cene stomatoloških usluga i intervencija u Srbiji nastavljaju da privlače turiste i naše državljane iz dijaspore,  u privatne ordinacije od kojih neke već uživaju ugled i renome zasnovan na uspešno obavljenim intervencijama i preporukama zadovoljnih pacijenata
 • Korišćenje kvalitetnog i sertifikovanog stomatološkog materijala i opreme koja ne zaostaje za onom u inostranstvu, postalo je zlatni standard, koji garantuje dugotrajnost primenjenih stomatoloških rešenja
 • Spajanje odmora i stomatoloških usluga u jednom paketu – kroz dentalni turizam, uključuje brojne pogodnosti za pacijente, kao što je regulisanje prevoza od ordinacije do aerodroma i obrnuto, regulisanje turističkih letova, kao i sve vrste turitičkih informacija
 • Stručno osoblje stomatološke ordinacije je stalno na raspolaganju za različite vrste saveta, informacija i konsultacija, što znači dostupnost i kontinuiranu brigu o pacijentima tokom 24 sata
 • Stalna edukacija u zemlji i inostranstvu tima koji radi u stomatološkoj ordinaciji, u cilju je pružanja što kompletnije nege koja je posebno prilagođena svakom pacijentu, omogućavajući posvećenost, individualan i jedinstven pristup svakom pojedinačnom slučaju

Zdravi i negovani zubi su jedna od prvih karakteristika koju primetimo kada upoznajemo nekoga. Prema istraživanju koje je spovela Britanska fondacija za zdravlje zuba u saradnji sa kompanijom Oral-B, 64 procenata osoba uzrasta od 25 do 34 godine sve više je zabrinuto za izgled i zdravlje svojih zuba, nego što je to bio slučaj pre pet godina. Poznate, ali vredne preporuke stomatologa o važnosti oralne higijene odnose se na: svakodnevno pranje zuba minimum dva puta dnevno po tri minuta, uz čišćenje koncem ili interdentalnom četkicom jedanput do dva puta dnevno. Zlatna pravila i dalje važe:

 • Cigarete slabe kost i tkivo koje drži zube, stvaraju džepove između zuba i desni, kao i  kamenac
 • Poseta stomatološkoj ordinaciji praktikuje se na minimum šest meseci, da bi se kamenac blagovremeno odstranio i spovela kontrola i terapija, ako je potrebno
 • Međuobroci sa slatkim desertima, kao i noćno grickanje, veliki su neprijatelj lepog osmeha
 • Ispiranje usta antiseptičkom vodicom očistiće usnu duplju i osvežiti dah

Zubi, desni i ostali organi

 • Stanje usne duplje uveliko otkriva zdravstveno stanje Vašeg organizma. Loš zadah i neodržavani zubi, šalju jasnu poruku da se nešto dešava. U usnoj duplji živi oko 300 mikroorganizama, ali mnoge loše životne navike, hormonski disbalans, bolesti, kao i upotreba nekih lekova, loše utiče na ravnotežu fiziološke flore. 
 • Ako su desni upaljene i krvare prilikom pranja zuba tokom dužeg vremenskog perioda, postoji velika verovatnoća da patite od nekog oblika bolesti desni, ali su i signal za potencijalnu opasnost od drugih bolesti, kao što je dijabetes. 
 • Karijes, gangrena ili paradentalni džepovi pogodni su za brzo razmnožavanje štetnih bakterija. One se putem krvnih sudova glave i vrata šire po celom organizmu, praveći veliku štetu. Usled toga stradaju srce, pluća i mozak.
 • Naučnici širom sveta povezuju lošu oralnu higijenu sa nastanakom mnogih bolesti, među kojima su kancer pankreasa, kancer dojki kod žena, veliki broj plućnih bolesti, srčana oboljenja i dr.

Šta se dešava ako ne posetite stomatologa na vreme?

Za šest meseci – verovatno nećete biti svesni karijesa koji se tiho i potuljeno razvija u malim pukotinama i udubljenjima zuba. Vremenom će se proširiti i početi da nagriza ceo zub.

Za godinu dana – sve više se razvijaju problemi sa desnima. Prvi simptomi se javljaju u vidu osećaja neprijatnosti i krvarenja. Ukoliko se ne leči, ovo stanje može dovesti do ozbiljnih oboljenja desni. 

Za dve godine – povećava se rizik od ozbiljnog oboljenja zuba, uz mogućnost pojave velikih bolova, tj. zubobolje. Umesto jednostavnog uklanjanja karijesa, sad ste možda već u situaciji da Vas čeka vađenje živca, ako ne i kompletnog zuba.

Za pet godina – problemi sa oralnim zdravljem su od sitnih i relativno lako rešivih prerasli u prilično ozbiljne. Upalni procesi su u punom jeku, često praćeni bolnim cistama. Kamenac se nagomilao, te je propadanje zuba sasvim izvesno i prlično ubrzano.

Nema odlaganja

Ako se sve ovo uzme u obzir, odlaganje posete stomatologu zbog visoke cene stomatoloških usluga, može na kraju da Vas košta mnogo više. Bitno je da rešenje uvek postoji. Ukoliko ste u dijaspori i planirate dolazak u Srbiju, ne propustite da spojite lepo i korisno. Pored svojih obaveza i  odmora koji Vas čeka u našoj zemlji, odvojite dovoljno vremena i za posetu stomatološkoj ordinaciji od poverenja. Cene svih stomatoloških usluga su drastično povoljnije od onih u inostranstvu, od obavljanja onih bazičnih, kao što je popravka zuba, do složenijih intervencija iz oblasti oralne hirurgije i estetske stomatologije.  

U društvu najboljih

Ordinacija Dr Popovic, kao jedna od prvih privatnih ordinacija u Srbiji, traje već tridest godina uživajući veliko poverenje svojih pacijanta. Njihova dobra preporuka je naša najveća satisfakcija. Sa zadovoljstvom čekamo naše državljane koji žive u inostranstvu i sa njima razrađujemo detaljan plan intervencije ili zahvata koji treba sprovesti. Da bi naše usluge bile što kvalitetnije, bezbolnije i brže, koristimo najsavremeniju i najnapredniju tehnologiju na tržištu, kao što je laser za meka tkiva, CAD/CAM oprema, apex lokator i intraoralna kamera. Proglašeni smo za jednu od Top 10 najboljih ordinacija u Srbji.

Prema globalnom sistemu za verifikaciju zdravstvenih ustanova GCR – Global Clinic Rating dobili smo nagradu ispunjavajaći svojim profesionalizmom najviše tražene kriterijume koji uključuju stručnost, kvalitet prostorija ordinacije, vrhunsku uslugu i visoku ocenu pacijenata na GCR platformi i društvenim mrežama.

People photo created by pressfoto – www.freepik.com

Share:

Comments are closed.

Grčića Milenka 1, prizemlje, lokal br 2

11000 Beograd, Srbija

+381 (0) 60-11-11-000

Viber, WhatsApp

Radnim danima:

08:30-12:30h / 16:00-20:00h

Email

info@drpopovic.com